10.A

Japán állatvilága

A "felkelő Nap országa" állatokban bővelkedik

Japán az elszigetelt földrajzi helyzete miatt számos csak ott őshonos (endemikus) fajjal rendelkezik

Természeti viszonyok

Más néven hosszúnyakú ékszerteknős, a mocsáriteknős-félék családjába tartozik. Kisebb tavakban, mocsarakban él, melyeknek az alja iszapos. Testhossza 11-21 cm lehet. Fiatalabb korban ebihalakkal, folyami rákokkal, kisebb gerinctelen élőlényekkel táplálkozik. Idősebb korban már növényeket is eszik. Rendszerint 5-12 tojást rak egy alkalommal.

Szó szerinti fordításban: durva bundájú szarvas. Ez a páros lábú patás állat Japán sűrű erdeiben található Honshú sziget északi részén. Japán nemzeti szimbólumának számít, védett állat. A kifejlett serow 80 cm magas, 35- 45 kg súlyú. Fekete vagy fehéres színűek, nyáron világosodik a színük. Mindkét nemnek rövid, hátrafelé görbülő szarva van....

Más néven örvös medve. Az örvös medve a ragadozók rendjébe és a medvefélék családba tartozó faj.

A japán daru, más néven mandzsu daru a legnagyobb és legimpozánsabb, valamint az egyik legritkább daru faj. Testhossza elértheti a 150-158 centimétert is, szárnyfesztávolságuk a 2 és fél métert, valamit testsúlyuk a 10 kilogrammot. Tollazatuk nagy része fehér, egyedül nyakukon és fejükön, illetve a szárny alsó részén fekete a tollazat. A szárny...

Horváth Lili - Janus Pannónius Gimnázium
Minden jog fenntartva 2025
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el